Lainat

Usein kysytyt kysymykset

Lyhennysvapaa - Miten voin saada lainalleni lyhennysvapaata?

Lyhennysvapaalla tarkoitetaan jaksoa, jonka aikana lainasta maksetaan vain korkoja. Lyhennysvapaan avulla voit tasapainottaa talouttasi joustavasti.

Lyhennysvapaata voit saada asunto-, opinto- ja pankkilainaasi. Voit täyttää lyhennysvapaahakemuksen joko op.fi:ssä tai ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi.

Veloitustilin muutos – Miten voi muuttaa veloitustiliä, jolta laina maksetaan?

Lainan veloitustilin voit muuttaa verkkovaltakirjalla. Jos velka on useamman nimissä, jokaisen pitää täyttää oma valtakirja. Valtakirjassa mainitaan, että kyseessä on lainanhoitotilin muutos. Muita tarvittavia tietoja ovat lainan numero sekä tilinumero, jolta lainan maksut voidaan jatkossa veloittaa.

Valtakirjat löydät uudesta kokeile.op.fi:stä keväällä 2016. Siihen asti voit käyttää nykyistä op.fi-palvelua. Kun kirjaudut op.fi-palveluun, löydät Valtakirjat Omista tiedoista.

Eräpäivän tai lainan kuukausierän muutos – Miten voin muuttaa lainani maksusuunnitelmaa

Velkakirjassa määritelty laina-aika ja lyhennystapa on sovittu yhdessä pankin kanssa. Muutokset maksusuunnitelmaan ovat mahdollisia ja niiden suhteen kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin OP-verkkopalvelun kautta

Joustoluottoon ja Täsmäluottoon on mahdollista tehdä maksusuunnitelman muutoksia. Voit muuttaa verkkopalvelutunnuksillasi luoton kuukausierää.