OPn korkokatto suojaa asuntolainasi koronnousulta.

Korkokatto

Haaveiletko lainasta, jonka korolla olisi katto?
1

Katto lainasi korolle

Voit valita lainallesi 5, 7, 10 tai jopa 14 vuoden korkokaton.

2

Korko ei nouse sovitun rajan yli

Pääset hyötymään nykyisestä matalasta korkotasosta.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat pankkipalveluistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Korkokatto suojaa asuntolainasi koronnousulta

Asuntovelallisena lyhennät nyt lainaa nopeammin kuin koskaan – kiitos matalien korkojen. Tulevia korkotasoja on turha lähteä ennustamaan, sillä voit huoletta nauttia matalista koroista ottamalla lainallesi korkokaton.

Korkokatto tarkoittaa asuntolainan korkoprosentille asetettavaa kattoa, jonka yli maksamasi korko ei nouse sovitun ajanjakson aikana. Voit ottaa lainallesi korkokaton sopivaksi katsomallesi ajalle – jopa 14 vuodeksi – ja maksaa sen valintasi mukaan joko osana lainasi marginaalia tai yhdellä kertaa. Korkokattomaksun suuruuteen vaikuttavat tilanne korkomarkkinoilla, korkokaton taso sekä voimassaoloaika. Korkokaton ottaminen sujuu halutessasi kätevästi verkkoneuvottelun välityksellä vaikka omalta kotisohvaltasi.

Nyt, korkojen ollessa matalalla, on edullinen hetki suojata asuntolainasi koronnousulta!
Korkokatto

Nuku yösi huolehtimatta korkojen noususta

Korkokaton ansiosta voit olla huoletta korkojen nousun vaikutuksesta lainan takaisinmaksuun. Voit ottaa korkokaton niin vanhaan kuin uuteenkin asuntolainaasi. Tarvittaessa voit sopia korkokaton ottaessasi samalla pankin kanssa myös muista asuntolainaasi tehtävistä muutoksista, esimerkiksi lyhennysvapaista.

Voit maksaa korkokaton valintasi mukaan joko osana lainan maksuerää tai yhdellä kertaa:

  • Kun korkokaton maksu on marginaalissa, korkokattomaksua maksetaan osana luoton maksuerää eli toisin sanoen se sisältyy luoton marginaaliin. Korkokaton voi purkaa ennenaikaisesti ainoastaan lainan loppuunmaksun yhteydessä. Mikäli korkokattoinen luotto maksetaan korkokattoaikana ennenaikaisesti takaisin, päättyy myös korkokatto.
  • Kertamaksuisesta korkokatosta maksetaan korkokaton tekohetkellä korkokattomaksu. Mikäli korkokattoinen luotto maksetaan korkokattoaikana ennenaikaisesti takaisin, pankki palauttaa asiakkaalle luoton voimassa olevalle pääomalle ja jäljellä olevalle korkokattoajalle lasketun korkokattomaksun takaisinmaksuhetken mukaisen markkinahinnan enintään alkuperäisen korkokattomaksun suuruisena. Maksua ei palauteta, mikäli sovittu luotto jätetään osin nostamatta tai korkokatosta halutaan korkokattoaikana luopua.
Korkosuojauksen yhteydessä kannattaa turvata asuntolaina myös työttömyyden, työkyvyttömyyden ja pidemmän sairausloman varalta. Mitoita lainasi kuukausierä niin, että pystyt myös säästämään lainanmaksun ohella.
Ota kotivakuutus uuteen kotiisi kätevästi saman katon alta!

Omistaja-asiakkaan edut

  • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, OP-verkkopalvelun sekä OP-Visa-kortin 45 % edullisemmin. Hinta on omistaja-asiakkaalle 2,95 €/kk (normaalisti 5,45 €/kk). Kun olet alle 26-vuotias, saat päivittäiset pankkipalvelut maksutta.
  • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Korkosuojan myöntää osuuspankki.