Lähikuva kantositeestä ja puhelinta käyttävästä miehestä.

Yrittäjän tapaturmavakuutus

Toimeentuloturvaa ja tukea nopeaan toipumiseen

Varmista tapaturmaturvasi työssä ja vapaa-ajalla

Yrittäjänä oma työpanoksesi on yrityksesi peruskivi ja toiminnan jatkuvuus on riippuvaista sinusta itsestäsi. Tapaturman tai ammattitaudin seurauksena työpanoksesi vähenee osittain tai kokonaan ja yritystoimintasi voi vaarantua.

Suosittelemme, että otat itsellesi yrittäjän työ- ja vapaa-ajan vakuutuksen. Vakuutus ja siitä maksettavat korvaukset perustuvat  työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Vakuutus antaa sinulle laajimman mahdollisen turvan, minkä yrittäjänä voit saada.

Nopeasti hoitoon ja takaisin työkykyiseksi

Vahingon sattuessa saat laadukasta ja sujuvaa hoitoa Pohjola Sairaalasta tai toiselta lääkärikumppaniltamme. Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa sairaanhoitokulusi ja turvaa toimeentulosi, jotta voit itse keskittyä rauhassa paranemiseen.

Oman alueesi lähin lääkärikumppani

Yrittäjän tapaturmavakuutus on paras vakuutus tapaturmien ja ammattitautien varalta.
Sirpa Arffman‚ vakuutuspäällikkö, OP

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan yrittäjän tapaturmavakuutuksen, kun sinulla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutus). Myös perheenjäsenesi, joilla on YEL-vakuutus, voidaan vakuuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksella.

Tapaturma-kaavio 2016

Korvaamme tapaturmavakuutuksesta yrittäjälle muun muassa

  • sairaanhoitokuluja
  • työkyvyttömyydestä johtuvaa ansionmenetystä
  • kuntoutusta
  • pysyvästä haitasta aiheutuvia kustannuksia.

Korvaukset maksetaan työtapaturma- ja ammattitautilain perusteella. Ansionmenetyskorvaukset lasketaan vuosityöansiosta, joka on sidottu YEL-työtuloon.

Lisätietoa korvauksista löydät tuoteselosteesta.

Jos sinulle sattuu tapaturma, suosittelemme hakeutumaan hoitoon Pohjola Sairaalaan tai muulle lääkärikumppanillemme. Riittää, että ilmoitat hoitolaitokseen käynnin yhteydessä vakuutusyhtiösi tiedot, jonka jälkeen lääkärikumppanimme toimittavat laskut ja lääkärintodistukset sähköisesti korvauspalveluumme.

Täytä vahinkoilmoitus verkkopalvelussamme mahdollisimman pian tapaturman satuttua. Tarkemmat ohjeet vahinkotilanteisiin ja paikkakuntakohtaisen listauksen lääkärikumppaneistamme löydät alta.

Työssä oleviin haittoihin ja vaaroihin puuttuminen ja niiden ennalta ehkäisy turvaa yritystoimintasi jatkuvuutta. Tuemme yritystäsi työturvallisuusasioiden kuntoon saattamisessa ja ylläpitämisessä.

Ilmarinen on työeläkevakuutusyhtiö, jonka tehtävä on varmistaa, että asiakkaat saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Ilmarinen tarjoaa kahdenlaisia eläkevakuutuksia, jotka ovat lakisääteisiä eli pakollisia. TyEL-vakuutuksen Ilmariselta ottavat työnantajat työntekijöilleen, YEL-vakuutuksen yrittäjät itselleen.

Vakuutettuja Ilmarisella on yli puoli miljoonaa, eläkettä Ilmarinen maksaa yli kolmellesadalle tuhannelle. Yli 60 000 yrittäjää on uskonut vakuutuksensa Ilmarisen hoitoon. Yhteensä Ilmarinen palvelee lähes miljoonaa suomalaista.

Miksi Ilmarinen?

Kun otat eläkevakuutuksen, valitset kumppanin. Valitse sellainen, jonka kanssa on helppo asioida. Joka puhuu sinun kieltäsi. Siksi Ilmarinen.