Yrityspalvelutunnukset

Yrityspalvelutunnukset

Kätevä tapa kirjautua yrityksesi käyttämiin verkkopalveluihin

Yrityspalvelutunnuksilla yrityksesi käyttäjät hoitavat sujuvasti pankki- ja vakuutusasioista verkossa. Samoilla tunnuksilla pääset kirjautumaan Yrityksen OP-verkkopalveluun, Yrityspalvelut-verkkopalveluun sekä Vakuutusten verkkopalveluun, jos sinulla on käyttöoikeudet palveluun.

Yrityksesi määrittämä verkkopalvelun pääkäyttäjä määrittää palvelulle käyttäjät. Jokaisen käyttäjän tulee hakea itselleen omat henkilökohtaiset yrityspalvelutunnukset verkosta tai lähimmästä osuuspankista. Huomioi, että verkosta haettujen tunnusten käyttöoikeudet ovat rajallisemmat. Esimerkiksi verkkomaksuja voi hoitaa ainoastaan pankista haetuilla tunnuksilla.

Ota huomioon, että yrityspalvelutunnukset haettuasi et voi enää kirjautua Yrityksen OP-verkkopalveluun omilla osuuspankin verkkopalvelutunnuksillasi.

Yrityspalvelutunnuksilla yrityksesi käyttäjä voi asioida

  • op.fi palvelussa, jos yrityksellä on joku näistä sopimuksista
    • Yrityksen OP-verkkopalvelusopimus
    • Yrityspalvelut- verkkopalvelusopimus
    • Vakuutusten verkkopalvelusopimus yrityksille
  • OP-yritysmobiilissa (jos yritykselläsi on Yrityksen OP-verkkopalvelusopimus)
  • Myyjäliikkeiden rahoituspalvelussa (rahoitusverkkopalvelu)


Lisäksi yrityspalvelutunnuksia voi käyttää muun muassa verkkomaksupainikemaksuihin sekä puhelinpalvelussa tunnistautumiseen.

Saat yrityspalvelutunnukset käyttöösi hakemalla ne verkossa tai lähimmästä osuuspankista. Verkon kautta tehtävään tilaukseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset (OP, Nordea, Aktia, Danske Bank, S-Pankki, Handelsbanken, POP pankki, Säästöpankki, OmaSP), joiden avulla varmistamme henkilöllisyytesi. Otathan huomioon, että ainoastaan pankissa tehdyillä tunnuksilla voi tehdä verkkomaksuja.

Muista tutustua yrityspalvelutunnusten sopimusehtoihin huolella ennen tilausta.

Kun haet tunnuksia verkossa, muista tehdä tilaus loppuun asti:

1) Tunnistaudu oman pankkisi verkkotunnuksilla
2) Valitse sopimuspankki
3) Anna avainlukulistan postitusosoite
4) Hyväksy sopimusehdot - vahvista omalla pankkitunnisteella
5) Tulosta ja kirjoita ylös käyttäjätunnus ja salasana
6) Tulosta tai talleta sopimusdokumentti ja ehdot
7) Kirjaudu ulos


Yrityspalvelutunnuksilla kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan, jonka saat joko pankista tai postitse. Huomioithan, että voit kirjautua uusilla tunnuksilla verkkopalveluun vasta 1 minuutin kuluttua tilauksen tekemisestä.

Yrityspalvelutunnukset on aina säilytettävä huolellisesti eikä niitä saa antaa sivullisten tietoon. Tunnuksia ei saa myöskään luovuttaa toiselle henkilölle yrityksessä.

Jos epäilet, että yrityspalvelutunnuksesi ovat kadonneet tai joutuneet vääriin käsiin, ilmoita siitä välittömästi puhelinpalveluumme tai käy lähimmässä osuuspankissa, jotta voimme sulkea tunnukset.

Pankin aukioloaikojen ulkopuolella tee ilmoitus tunnusten sulkupalveluun.