Reppukeräys_kuva

OPn ja HOPE ry:n Reppukeräys 2.-31.7.

Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille.

HOPE ry ja OP keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyyn. Reppukeräyksellä pyritään siihen, että jokaisella koululaisella olisi koulujen alkaessa upouusi reppu. Tänä vuonna kerätään sekä reppuja että penaaleja. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Reppu- ja penaalikeräys toimii näin:

  • Kuopiossa kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin OP Pohjois-Savon Kuopion konttorin infopisteen läheisyydessä olevaan reppukeräyspisteeseen, Puijonkatu 25, katutaso. Konttori on avoinna ma-to 9.30-18.00 ja pe 9.30-16.30.
  • Lahjoitettavan repun tai penaalin tulee olla käyttämätön ja uusi, jotta lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.
  • Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi.
  • Lahjoitettavan repun tai penaalin voi toimittaa myös postitse osoitteeseen OP Pohjois-Savo, Katri Saarelainen, PL 47, 70101 Kuopio.
  • OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee 46 paikkakunnalle. Espoo, Eurajoki, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Keuruu, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.