kesatyo_OPn_piikkiin

Kesäduuni OPn piikkiin

Oulun Osuuspankki etsii sopivia yhdistyksiä! Lahjoitamme tuen 50 kesätyöntekijän palkkaamiseen. Mitä tehtäviä yhdistyksellänne olisi tarjota nuorille? Yhdistysten hakuaika 23.3.2018 asti.

Oulun Osuuspankki on ollut mukana kesätyötukikampanjassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 lähtien. Tuolloin päätimme lähteä tukemaan paikallisia yhdistyksiä alle 18-vuotiaan nuoren palkkaamiseen kesätöihin, sillä heillä on ikänsä vuoksi muuten hyvin hankalaa löytää ensimmäinen kesätyöpaikka. Yhdistyksille kynnys nuoren palkkaamiseen on tukemme avulla matalampi.

OP Oulun kesätyötuki on tarkoitettu 15-17-vuotiaiden palkkaamiseen yleishyödylliseen yhdistykseen kahden viikon työajalle kesä-elokuun väliselle ajalle. Työ voidaan tarvittaessa jaksottaa pienempiinkin jaksoihin.

Tänä vuonna tukemme kattaa 50 nuoren palkkaamisen kahdeksi viikoksi pankkimme toimialueella, joka ulottuu Oulun seudulla kuuden kunnan alueelle Iistä Pyhännälle. Pankki tukee yhdistystä 400 eurolla kesätyöntekijää kohden ja yhdistykset hoitavat käytännön palkanmaksun sekä lakisääteiset kulut.

Ydinajatuksena on tarjota yhdistykselle mahdollisuus palkata työntekijä kesätyöhön, jota todennäköisesti ilman tukeamme ei olisi tarjolla. Samalla nuorille tarjoutuu mahdollisuus hakea ehkä elämänsä ensimmäistä työpaikkaa. OP haluaa auttaa nuoria eteenpäin saamaan työkokemusta.

Kesätyötuki on osa OP Oulun yhteiskuntavastuullista ohjelmaa ja pankkimme tapa jakaa tulosta oman alueen toimeliaisuuden hyväksi.

OP Oulun kesätyötukikampanja on nyt voimassa kuudetta kertaa. Yhdistyksiltä saamamme palautteen mukaan nuoret ovat olleet motivoituneita ja pidettyjä työntekijöitä.

Yhdistysten hakuaika on käynnistynyt

Hakuaika yhdistyksille on nyt alkanut. Yhdistys hakee tukea täyttämällä sivun alalaidasta hakulomakkeen, jossa kysytään perustiedot yhdistyksestä sekä tarjottavan kesätyön paikka ja aika. Hakuaika päättyy 23.3.2018, jonka jälkeen Oulun Osuuspankki valitsee ne yhdistykset, joille tuki myönnetään. Ilmoitamme valinnasta viikolla 13.

Nuorten hakuaika käynnistyy tällä samalla sivulla 2.4.2018 ja kesätyöpaikkoja voi hakea 30.4.2018 saakka. Pankki toimittaa kullekin yhdistykselle listan hakeneista nuorista. Hakuajan päätyttyä yhdistys valitsee haastatteluun nuoret ja palkkaa työntekijän. Pankki ei puutu kesätyöntekijöiden valintaan. Yhdistys toimii nuoren työnantajana ja maksaa nuorelle palkan.

Yhdistys saa tukemme laskua vastaan. Laskun liitteenä on oltava kopio nuoren kanssa tehdystä työsopimuksesta.Nuoren on oltava 15-17-vuotias työsopimuksen laatimishetkellä. (Alle 15-vuotias ei voi solmia työsopimusta itsenäisesti.)

Lisätietoja kesätyökampanjasta antaa markkinointisuunnittelija Tuula Tsokkinen OP Oulun Viestinnästä oulun.viestinta@op.fi tai puh. 010 2535 214.