Rahoitusalan työnseisauksen vaikutukset OPn palveluihin 28.-29.12.

Rahoitusalan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole päästy sopimukseen ja Ammattiliitto Pro ry:n ilmoittama työtaistelu 28.-29.12.2017 näyttää todennäköiseltä. Mahdollisella lakolla on vaikutuksia OPn palveluihin. Pyydämme myös asiakkaitamme huomioimaan lakon vaikutukset palveluihimme.

Työnseisauksen aikana pyrimme turvaamaan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Palveluissa voi esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta korttiasiakaspalvelua
OPn puhelinpalvelu 0100 0500, verkkopalvelun chat ja sosiaalisen median asiakaspalvelu eivät palvele asiakkaita mahdollisen työnseisauksen aikana lukuun ottamatta numerosta 0100 0500 tavoitettavaa korttiasiakaspalvelua, joka palvelee normaalisti klo 8-22 välisenä aikana.

Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta kiireellistä asiakaspalvelua
Mahdollisista suuremmista muutoksista ja häiriöistä kerromme erikseen op.fi-verkkopalvelussa sekä sosiaalisen median kanavissamme, kuten Facebook-sivuillamme.

Vakuutuspalvelut toimivat verkossa, mutta puhelinpalvelut ovat suljettuna
Vakuutuksiin liittyvät asiat voi hoitaa op.fi:ssä. Vahingon sattuessa toimintaohjeet ja ohjeet korvauksen hakemiseen löydät osoitteesta vahinkoapu.op.fi. Joiltain osin verkossa toimivissa vakuutuspalveluissa voi olla hitautta.

Puhelinpalvelumme numerossa 0303 0303 ja A-Vakuutuksen puhelinpalvelu ovat suljettuna mahdollisen työnseisauksen ajan. Verkkoviestejä hoidetaan rajoitetusti.

Henkivakuutuksen puhelinpalvelu on suljettu.

Osuuspankkien toimipisteissä vakuutuspalvelut ovat rajoitetusti saatavilla.

Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesta työmarkkinahäiriöistä aiheutuvaa haittaa.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Ovatko osuuspankkien konttorit auki?
Jos työtaistelu toteutuu, Osuuspankkien konttorit ovat pääsääntöisesti suljettuina koko maassa 28. - 29.12.
  
Minulla on aikavaraus pankkiini 28. - 29.12.2017. Miten toimin?  
Oma osuuspankkisi ottaa sinuun yhteyttä, jos ajanvaraustasi pitää siirtää, ja sopii henkilökohtaisesti kanssasi uuden tapaamisajan.

Mistä saa käteistä rahaa?
Käteisautomaatit toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Käteistä rahaa saa lisäksi OPn kortilla mm. K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta.

Toimiiko verkkopankki?
Verkkopankki toimii normaalisti mahdollisen lakon aikana.

Toimivatko kortit lakon aikana ja voiko niillä maksaa kaupassa? Entä ulkomailla?
Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti kotimaassa ja ulkomailla mahdollisen lakon aikana.