Rahoitusalan työnseisaus 4.-5.1.2018 näyttää todennäköiseltä. OP Länsi-Suomi varautuu lakon alkamiseen.

Rahoitusalan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole päästy sopimukseen ja Ammattiliitto Pro ry:n ilmoittama työtaistelu 4.-5.1.2018 näyttää todennäköiseltä. Myös Ylemmät Toimihenkilöt YTN on ilmoittanut olevansa mukana mahdollisessa työtaistelussa. Työnseisaus koskisi kaikkia työpaikkoja, jotka ovat rahoitusalan työehtosopimuksen piirissä. Mahdollisella lakolla on vaikutuksia OPn palveluihin. Pyydämme myös asiakkaitamme huomioimaan lakon vaikutukset palveluihimme.

Työnseisauksen aikana pyrimme turvaamaan sekä henkilö- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut, kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun tileille. Palveluissa voi esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä. Eläkkeitä ja muita etuuksia ei voi nostaa työnseisauksen aikana käteisenä pankkikonttoreista niiden ollessa pääsääntöisesti suljettuina 4. ja 5.1.2018.

Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesta työmarkkinahäiriöistä aiheutuvaa haittaa.

OP Länsi-Suomen paikalliset palvelut asiakkaille mahdollisen työnseisauksen aikana

  • OP Länsi-Suomen konttorit ovat suljettuina.
  • Pyrimme opastamaan akuuteissa asioissa numerossa 010 257 0003 klo 10-16.30.
    Pyydämme asiakkaita varautumaan siihen, että numerossa saattaa olla ruuhkaa.

Henkilöasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu lukuun ottamatta korttiasiakaspalvelua
OPn puhelinpalvelu 0100 0500, verkkopalvelun chat ja sosiaalisen median asiakaspalvelu eivät palvele asiakkaita mahdollisen työnseisauksen aikana lukuun ottamatta numerosta 0100 0500 tavoitettavaa korttiasiakaspalvelua, joka palvelee normaalisti klo 8-22 välisenä aikana.

Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu on suljettu
Yritys-ja maksuliikepalvelu 0100 05151 ei palvele työnseisauksen aikana. Mahdollisista suuremmista muutoksista ja häiriöistä kerromme erikseen op.fi-verkkopalvelussa sekä sosiaalisen median kanavissamme, kuten Facebook-sivuillamme.

Vakuutuspalvelut toimivat verkossa, mutta puhelinpalvelut ovat suljettuna korvauspalveluita lukuun ottamatta
Vakuutuksiin liittyvät asiat voi hoitaa normaalisti op.fi:ssä. Vahingon sattuessa toimintaohjeet ja ohjeet korvauksen hakemiseen löydät osoitteesta vahinkoapu.op.fi. Joiltain osin verkossa toimivissa vakuutuspalveluissa voi olla hitautta.

OPn korvauspalvelu 0303 0303 ja A-vakuutuksen korvauspalvelu 03040506 palvelevat henkilö- ja yritysasiakkaiden vahinkoasioissa 9-15 välisenä aikana. Palvelussamme saattaa kuitenkin olla ruuhkaa.

Henkivakuutuksen puhelinpalvelu on suljettu.

Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesta työmarkkinahäiriöstä aiheutuvaa haittaa.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Ovatko osuuspankkien konttorit auki?
Jos työtaistelu toteutuu, Osuuspankkien konttorit ovat pääsääntöisesti suljettuina koko maassa 4.-5.1.

Minulla on aikavaraus pankkiini 4.-5.1.2018. Miten toimin?  
Oma osuuspankkisi ottaa sinuun yhteyttä, jos ajanvaraustasi pitää siirtää, ja sopii henkilökohtaisesti kanssasi uuden tapaamisajan.

Mistä saa käteistä rahaa?
Käteisautomaatit toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Käteistä rahaa saa lisäksi OPn kortilla mm. K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta.

Toimiiko verkkopankki?
Verkkopankki ja OP Mobiili toimivat normaalisti mahdollisen lakon aikana. Palvelussa voi kuitenkin olla ruuhkaa, esiintyä häiriöitä ja niiden korjaamisessa voi olla viiveitä.

Toimivatko kortit lakon aikana ja voiko niillä maksaa kaupassa? Entä ulkomailla?
Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti kotimaassa ja ulkomailla mahdollisen lakon aikana.