OP Kemin Seutu yhdistää Simon konttorin ja Keminmaan palvelupisteen toiminnnot Kemin konttoriin

OP Kemin Seudun Simon konttorin ja Keminmaan palvelupisteen toiminnot yhdistetään pankin Kemin konttoriin. Simo ja Keminmaa sulkevat ovensa vuoden 2017 lopussa.

- Pankkitoimiala on voimakkaan muutoksen kourissa. Varaudumme tulevaisuuden haasteisiin ja pyrimme toimintaamme tehostamalla turvaamaan kilpailukykymme niin kotikuin ulkomaisia kilpailijoita kohtaan. Konttoreissa tapahtuva asiointi on vähentynyt ja vähenee edelleen nopeasti. Asiakkaat asioivat pääosin sähköisin välinein, erityisesti mobiilipalvelut ovat vahvassa kasvussa, OP Kemin Seudun toimitusjohtaja Heikki Palosaari kertoo.

Konttoreissa asioivia opastetaan uusiin asiointitapoihin. Käteistä rahaa voi nostaa automaateista ja Keminmaan K-Citymarketin yhteydessä on seteleiden tallettaminen mahdollista OttoPlus-automaatilla.

- Käteistä rahaa voi nostaa osuuspankin korteilla myös K-ryhmän kaupoista, Neste-huoltoasemilta, R-Kioskeista ja Tokmannin myymälöistä. Korteilla maksaminen onnistuu lähes kaikialla. Laskujen maksaminen maksupalveluna on mahdollista postin kuljettamana ilman postimaksua. Tulemme tarjoamaan vastauslähetyskuoria toistaiseksi niitä tarvitseville niin Simossa kuin Keminmaassa, kertoo Heikki Palosaari.

Simossa ja Keminmaassa asioineisiin asiakkaisiin otetaan yhteyttä ja opastetaan vaihtoehtoisiin palveluihin. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä, esimerkiksi tili- ja lainanumerot säilyvät ennallaan.

OP Kemin Seutu kävi toiminnan tehostamisesta johtuvat yhteistoimintaneuvottelut koskien koko henkilökuntaa.

- Tuotannollisin perustein käytyjen neuvotteluiden jälkeen päädyttiin kolmen vakinaisen ja yhden määräaikaisen työsuhteen vähentämiseen, joista vain yhden kohdalla jouduttiin irtisanomismenettelyyn, toteaa Heikki Palosaari.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Heikki Palosaari p. 010 258 7120.