OP Etelä-Häme käynnistää toiminnan tehostamisohjelman

Etelä-Hämeen Osuuspankin hallitus on päättänyt käynnistää tehostamisohjelman valmistelun ja aloittaa sen edellyttämät henkilömäärän vähentämiseen tähtäävät Yt-lain 8 luvun mukaiset neuvottelut tuotannollisilla perusteilla. Tavoitteena on enintään 15 henkilötyövuoden vähentäminen. 

Henkilötyövuosien vähentäminen Yt-neuvotteluesityksessä koskee kassa- ja päivittäisneuvontatehtäviä sekä tukitoimintoja. Yt-neuvottelujen aiheena on myös tehtävien ja toimenkuvien uudelleenjärjestelyjä koskevat suunnitelmat. Tehostamisohjelmaan kuuluu palveluverkoston uudelleentarkastelu. - Uskomme, että henkilömäärän vähentäminen tapahtuu pääosin muilla keinoin kuin irtisanomisilla, toteaa toimitusjohtaja Mika Helin.

 

Uusi teknologia sekä uudet ja uudella tavalla toimivat kilpailijat muuttavat voimakkaasti asiakaskäyttäytymistä. Asiakkaat odottavat pankeilta kattavia ja helppokäyttöisiä digitaalisia palveluita, mikä tarkoittaa pankeille suuria ja jatkuvia investointeja palveluiden kehittämiseen, sanoo toimitusjohtaja Mika Helin. Kilpailukyvyn varmistaminen pitkällä tähtäimellä on erittäin tärkeää. Pankkien kuluja kasvattavat edellä mainitut kehittämisinvestoinnit sekä kasvava sääntely. Tuottoja vähentää uuden teknologian vaikutus palveluhintoihin. Toisaalta sääntely edellyttää pankeilta kannattavaa toimintaa ja vahvaa vakavaraisuutta.

 

Pankkien henkilöstön asiantuntemuksen ja uudenlaisen osaamisen kasvattaminen on strategiamme keskiössä. Pankkiin jää jatkossakin laaja-alaista asiantuntemusta ja osaamista, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme luotettavaa ja asiantuntevaa palvelua.

 

Yhteistoimintamenettelyn aloittamisesta on viestitty pankin henkilökunnalle eilen keskiviikkona 3.1.2018.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Mika Helin 050 5177004