Maarakennus-ja-koneyrittäjät-kuva

Maarakennusyritysten vakuuttaminen

Maarakennusyritysten toiminnan vakuuttaminen on taitolaji, ja A-Vakuutus auttaa löytämään yrityksellesi sopivimmat vakuutusratkaisut.

Maarakennusala on ollut vahvassa kasvussa viime vuosina. Sen myötä työkoneiden määrä, monipuolistuminen sekä urakoiden laajentuminen ovat luoneet tarpeen yhä tarkemmin mietityille vakuutusratkaisuille. Vakuutusta hankkiessa tulee miettiä tarkasti mitä kaikkea työtä koneella tehdään, minkälaisissa urakoissa työskennellään sekä kuka tekee sopimukset urakoista. Erilaiset työkohteet ja urakat vaativat erilaisia vastuuvakuutuksia yrityksellesi.

Suojaa yrityksesi vastuuvahingoilta

Vastuuvakuuttaminen on maarakennusalalla erittäin tärkeää, koska sillä voit varautua ennalta-arvaamattomien toiminnan vahinkojen aiheuttamisen taloudellisten menetysten varalle. Jos yrityksesi harjoittaa esimerkiksi louhintatoimintaa, on siinä voimassa aina ankaran vastuun oikeuskäytäntö, eli yrityksesi on aina korvausvelvollinen vahingon sattuessa. Näiden tilanteiden varalle vastuuvakuutukseen kannattaa valita lisäturvaksi louhintavastuuvakuutus. Lisäturva voi olla tarpeellinen myös muille maarakennusyrityksille.

Varmista riittävä vakuutusturva työn kohteelle

Tehty työ kohdistuu aina tiettyyn kohteeseen ja on tärkeää huolehtia, että maarakennuskohteella on oma vakuutus, joka kattaa työn kohteelle sattuneet vahingot. Vakuutus tulee valita aina työn kohteen mukaan, ja se voidaan tehdä joko jatkuvana vuosivakuutuksena tai urakkakohtaisena vakuutuksena. Jos olet tekemässä esimerkiksi vesi- ja viemärijohtoasennuksia kanaaliin, tulee kohteelle ottaa asennus- ja rakennustyövakuutus. Vakuutuksen yhteyteen voit ottaa lisäturvan, jolla vakuutat työn kohdetta ympäröivän omaisuuden.

Muista vakuuttaa myös työkoneet

Työkonevakuutuksistamme löydät sopivan vakuutusratkaisun työkoneillesi, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Voit valita yrityksesi työkoneelle sopivimman turvan laajuuden ja omavastuun. Maarakennus- ja koneyrittäjien tarpeisiin suunnittelemamme Työkone-extra turvaa työkoneidesi irrallaan olevia lisälaitteita ja muuta irtainta omaisuutta.

Turvaa yrittäjän ja työntekijöiden työkyky

Liukas ja epätasainen maasto, vaihtelevat työntekopaikat sekä säätilat luovat haasteita päivittäin maarakennusalalla työskentelevien arjessa. Voit ehkäistä työtapaturmia ja ammattitauteja oikeilla työskentelytavoilla, turvavarusteiden käytöllä sekä huolellisuudella. Kiire on yksi suurimmista syistä tapaturmien sattumisen taustalla.

Vahingon sattuessa lakisääteinen työtapaturmavakuutus tuo työntekijöille turvaa ja nopea hoitoketjumme auttaa arkeen palaamisessa. Yrittäjänä et välttämättä kuulu lakisääteisen vakuuttamisvelvollisuuden piiriin, mutta suosittelemme, että turvaat itsesi yrittäjän työtapaturmavakuutuksella. Pakollisen tapaturmavakuutuksen rinnalle voit ottaa vapaaehtoisen hoitokuluvakuutuksen, Terveysturvan. Sairauden tai tapaturman yllättäessä nopea hoito ja sen myötä nopeampi työhön paluu hyödyttää sekä sinua yrittäjänä että työntekijöitäsi.

Paranna maksuvalmiutta tehokkailla rahoitusratkaisuilla

Suurten työkoneiden hankkimiseen tarvitaan usein rahoitusta, ja tarjoammekin yrityksellesi kattavat ratkaisut investointien rahoittamiseen yhdessä OPn kanssa. Rahoitus on verotuksellisesti ja vakavaraisuuden kannalta hyvä ratkaisu uusien hankintojen tekemiseen, ja se vapauttaa resursseja yrityksesi ydinliiketoiminnan harjoittamiseen ja sijoittamiseen. Investointien lisäksi yrityksesi voi hyötyä myös laskusaatavarahoituksesta, jonka avulla saat laskuista odottamasi rahat yrityksesi tilille nopeammin.