Mies hoitaa raha-asioita OP-mobiililla tabletilla.

OP-mobiili

Helppo ja turvallinen tapa hoitaa tärkeimmät pankki- ja vakuutusasiat missä tahansa.

OP-mobiili tuo verkkopankin ja vakuutustietosi mukaasi kaikkialle. OPn omalla mobiilisovelluksella käytät verkkopankin palveluita turvallisesti ja näppärästi joko älypuhelimellasi tai tabletillasi.

 • Päivittäinen pankkiasiointi onnistuu turvallisesti ajasta ja paikasta riippumatta.
 • Voit vilkaista tilisi saldon ja siirtää rahaa omien tiliesi välillä ilman avainlukulistaa.
 • Tärkeät vakuutustietosi ja Vahinkoapu kulkevat aina taskussasi.
 • OP-mobiililla voit myös käydä osakekauppaa ja muuntaa toisen valuutan kätevästi euroiksi.
   

OP-mobiililla voit lisäksi tarkastella lainatietojasi, seurata kertyneitä OP-bonuksiasi, muuttaa Debit- ja Credit-korttisi turvarajoja lähes reaaliaikaisesti, tilata uuden avainlukulistan ja ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ilmainen OP-mobiili on turvallinen käyttää kaikissa älylaitteissa ja sovellus toimii omilla verkkopalvelutunnuksillasi. Pidä sovellus ajan tasalla, jotta saat käyttöösi kaikki ominaisuudet. Voit käyttää sovellusta suomen kielen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.

Siirto-maksu OP-mobiilissa – maksa pelkällä puhelinnumerolla

OP-mobiilissa on nyt uusi tapa maksaa: voit siirtää rahaa reaaliaikaisesti puhelinnumeroa käyttäen eri pankkien tilien välillä. Jaa lounaskulut kaverin kanssa, maksa kirppariostoksesi, hanki kimppalahja syntymäpäiväsankarille tai siirrä rahaa puolisolle helposti ilman avainlukua. Palvelu on asiakkaillemme maksuton, ja sen käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta.

Miksi Siirto?

 • Siirto-maksulla raha siirtyy reaaliaikaisesti eri pankkien välillä. Voit sekä lähettää että vastaanottaa rahaa, ja lähettää maksupyyntöjä.
 • Et tarvitse vastaanottajan tilinumeroa maksun lähettämiseen, vaan maksu löytää perille puhelinnumeron perusteella.
 • Siirto-maksuja voi tehdä ilman avainlukulistaa.

Mistä pääsen tekemään Siirto-maksuja?

Siirto-maksut löytyvät OP-mobiilista Päivittäiset raha-asiat –valikosta ”Uusi maksu”-painikkeen alta.

Siirto-palvelun mahdollistaa Automatia, OP-mobiilin tuottaa OP-Prosessipalvelut Oy.

OP-mobiilin käyttöä varten tarvitset:

 • älylaitteen (älypuhelimen tai tabletin, jossa on iOS-, Android-, tai Windows-käyttöjärjestelmä) ja internet-yhteyden.
 • sovelluskauppatunnukset, joiden avulla voit ladata OP-mobiilin.
 • OPn verkkopalvelusopimuksen ja -tunnukset.

Lataa OP-mobiili sovelluskaupastasi. OP-mobiilin lataaminen on maksutonta.

App Store
Microsoft Store
Google Play

Kun olet ladannut sovelluksen laitteellesi, kirjaudu sisään OPn verkkopalvelutunnuksilla ja syötä avainlukusi. OP-mobiili on valmis käyttöösi!

Kytke ensimmäisellä käyttökerralla päälle laaja mobiiliasiakkuus, jolloin kirjaudut OP-mobiiliin ja siirrät rahaa omien tiliesi välillä kätevästi ilman avainlukulistaa. Mikäli käytät laitetta, jossa on iOS-käyttöjärjestelmä, voit myös aktivoida sormenjälkitunnistuksen (Touch ID). Nämä toiminnot löytyvät Edut ja työkalut -valikon alta.

Vakuutuksesi näkyvät OP-mobiilissa. Löydät myös kaikki vahingot listaltasi päivämäärineen ja muine tietoineen. Mikäli joudut vahinkotilanteeseen, Vahinkoapu kertoo, kuinka sinun kannattaa toimia. OP-mobiililla voit myös ilmoittaa sattuneesta vahingosta heti tapahtumapaikalta.

Säästöt ja sijoitukset -valikon alta löydät kaikki omistuksesi ja pääset lukemaan sekä sijoitusaiheisia uutisia että ilmaisen osaketutkimuksen. Voit seurata Helsingin, Tukholman, Kööpenhaminan sekä pohjoismaiden First North-pörssien rahastoja, korkoja, indeksejä ja osakkeita. Osakekauppaa voi OP-mobiilissa käydä Helsingin, Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseissä.

Syöttämällä vastaanottajan nimen hakukenttään OP-mobiili hakee vastaanottajan tiedot puhelimesi puhelinluettelosta, tai voit naputella kenttään myös vastaanottajan puhelinnumeron mikäli yhteystieto ei ole tallennettuna laitteeseesi. Samasta näkymästä voit myös tehdä maksupyyntöjä. Siirto-maksun saapuessa saat ilmoituksen saapuneesta maksusta, ja maksu näkyy tilitapahtumissasi.

Mikä on Siirto-palvelu?

Automatian kehittämä Siirto-maksupalvelu mahdollistaa rahan siirtämisen asiakkaalta toiselle (P2P-maksu) nopeasti puhelinnumeron avulla puhelimella tai tabletilla. OP tuo Siirto-palvelun asiakkailleen OP-mobiilissa sekä Pivossa, joista maksuja pystyy lähettämään ja vastaanottamaan Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien asiakkaille. 

Maksajan ei tarvitse tietää maksun saajan tilinumeroa, pelkkä puhelinnumero riittää. Uusi palvelu sopii mainiosti vaikkapa lahjakeräykseen päivänsankarille tai verkkokirppiksellä tehtyjen ostosten maksamiseen. Oman osuuden maksaminen kaveriporukan ravintolalaskusta sujuu myös käden käänteessä. Siirto-maksut ovat saatavilla OPn asiakkaiden lisäksi myös Nordean, S-Pankin sekä Aktian asiakkaille.

Siirto-palveluun on rekisteröidyttävä ennen Siirto-maksujen lähettämistä sekä vastaanottamista OP-mobiilissa tai Pivossa. Rekisteröityminen on helppoa ja se tehdään vain kerran, jonka jälkeen Siirto on käytössä palveluun rekisteröidyllä puhelinnumerolla.

Kenelle voin siirtää rahaa Siirto-maksulla?

Siirto-maksuja voivat tehdä kaikki asiakkaat, joilla on käytössään Siirto-maksuihin soveltuva mobiilisovellus. OPn asiakkaat voivat tehdä Siirto-maksuja OP-mobiililla tai Pivolla. Pivolla Siirto-maksuja voivat tehdä myös muiden Siirto-palvelussa mukana olevien pankkien asiakkaat.  Siirto-maksu on tarkoitettu nopeaksi ja helpoksi maksutavaksi kaikille, jotka haluavat siirtää rahaa toisilleen ilman avainlukua reaaliaikaisesti puhelinnumeroa käyttäen.

Miten suuren summan voin siirtää Siirto-maksulla?

Siirron maksimimäärä on 500 €/vrk.

Mille tilille Siirto-maksut saapuvat ja mistä ne lähtevät?

Voit päättää itse tilin, joka toimii sekä maksuja vastaanottavana, että lähettävänä tilinä. Tiliä pääsee muuttamaan OP-mobiilissa Edut ja työkalut –valikosta.

Mistä tiedän, käyttääkö vastaanottaja Siirto-maksuja?

Valitessasi vastaanottajan, palvelu tarkastaa ovatko Siirto-maksut vastaanottajan käytössä. Mikäli vastaanottaja ei ole rekisteröitynyt Siirto-palveluun, avautuu OP-mobiiliin näkymä, josta voit lähettää tälle pyynnön liittyä Siirto-rekisteriin.

Miten kauan maksujen siirtyminen kestää?

Siirto-maksut siirtyvät saman tien vastaanottajan tilille.

Voinko perua lähettämäni Siirto-maksun?

Siirto-maksu toimii samalla tapaa kuin tilisiirto. Siirto-maksua ei siis voi peruuttaa.

Mitä Siirto-maksaminen maksaa minulle?

Siirto-maksaminen sekä maksujen vastaanottaminen ovat ilmaisia henkilöasiakkaillemme.

Mitä tarvitsen, jotta voin tehdä Siirto-maksuja OP-mobiililla?

Siirto-maksujen tekemiseksi tarvitset älylaitteen, jossa on OP-mobiili, sekä OPn verkkopalvelutunnukset sovellukseen kirjautuaksesi. Siirto-palveluun rekisteröityäksesi tarvitset puhelinnumeron (tähän numeroon lähetetään rekisteröinnin yhteydessä vahvistuskoodi) sekä käyttötilin, jolta rahat lähetetään tai jonne voit vastaanottaa Siirto-maksuja. Siirto-palveluun rekisteröity puhelinnumero toimii osoitteena, jotta rahat löytävät oikealle tilille.

Siirto toimii rekisteröinnin jälkeen kaikissa laitteissa, joilla kirjaudut OPn Siirto-maksuja tarjoaviin palveluihin. Voit käyttää Siirto-maksuja myös laitteissa, joissa ei ole SIM-korttia, mutta näin ollen niiden on oltava toki yhteydessä internetiin.

OP-mobiilin käyttäjänä sinun on päivitettävä sovelluksen uusin versio laitteeseesi ja rekisteröidyttävä Siirto-palvelun käyttäjäksi ottaaksesi Siirto-maksut käyttöön.

Mistä tiedän, että olen vastaanottanut Siirto-maksun?

Vastaanotto tapahtuu automaattisesti. Saapuneesta maksusta ilmoitetaan push-ilmoituksella, ja summa näkyy tilitapahtumissasi. Push-ilmoitusten asetukset löytyvät Edut ja työkalut -valikosta kohdasta Laaja mobiiliasiakkuus, mikäli haluat tarkastaa, ovatko ilmoitukset päällä.

Miten vaihdan tiliä, joka on kytketty Siirto-maksuun?

Edut ja työkalut valikosta löytyvät Siirto-maksun asetukset, josta voit hallinnoida Siirto-maksun tilejä.

Mikä on maksupyyntö?

Maksupyynnöllä voit tehdä rahapyynnön, mikäli haluat jonkun maksavan sinulle tietyn summan Siirto-maksuna. Maksupyyntö lähetetään samasta näkymästä kuin Siirto-maksu vaihtamalla Maksa-valinta Pyydä-valinnaksi.

Pystynkö tarkastelemaan tekemiäni Siirto-tapahtumia?

OP-mobiilin Edut ja työkalut -valikosta Siirto-maksuista löydät kaikki tekemäsi Siirto-tapahtumat.

Mitä teen, jos hukkaan puhelimeni?

Voit sulkea Siirto-palvelun millä tahansa laitteella OP-mobiilin Edut ja työkalut -valikosta.

Mikäli uskot verkkopalvelutunnustesi joutuneen vääriin käsiin, pääset sulkemaan ne OPn asiakaspalvelussa tai soittamalla NETSin sulkunumeroon 020 333.

Etsitkö tietoa Siirto-maksuista Pivossa? Lisätietoja saat Pivon omilta sivuilta.