Urheilukohteet

OP tukee urheilua

OP Ryhmä tukee urheilua monipuolisesti; painopiste on hyvinvoinnissa, turvallisuudessa ja asiantuntijuudessa. Tavoitteena on ulottua valittujen kohteiden kautta kaikkialle Suomeen.

Suomen Olympiakomitea ry

Olympiakomitean ja Valon toiminnot ovat yhdistyneet. Uudella Olympiakomitealla on kaksi tavoitetta. Yhdessä urheiluyhteisön ja eri verkostojen kanssa edistää sitä, että suomalaiset liikkuvat enemmän ja että huippu-urheilu menestyy.

OP Ryhmä on ollut useita vuosia yksi Valon pääyhteistyökumppaneista. Vuoden 2017 alusta OP on Suomen Olympiakomitean seuratoiminnan ja lasten liikunnan pääkumppani. Yhteistyö on osa OPn yhteiskuntavastuullista toimintaa ja sillä halutaan edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.

Yhteistyö antaa Osuuspankeille mahdollisuuden tehdä paikallisia tekoja lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin hyväksi. Tämän lisäksi kannustamme pankin omaa henkilökuntaa liikkumaan. Yhteistyön keskeiset osa-alueet ovat Unelmien liikuntapäivä 10.5.2017 sekä Hiiop! 100 vuotta vapaaehtoistyötä -yhteistyö. Lisäksi tuemme Hippo-suunnistuskoulutoimintaa ja viestimme turvallista suomalaista urheilua -teemasta Vakuuttavin seuratoimija -kampanjassa.

Jääkiekkoliitto

Suomen Jääkiekkoliitto on suuri suomalainen urheilujärjestö, jolla on yli 60 000 lisenssipelaajaa ja yhteensä yli 190 000 aktiivista harrastajaa. Valtaosa lajin harrastajista on lapsia ja nuoria, ja siksi liiton toiminnalla onkin korkeat laatukriteerit. Jääkiekkoliitto on yksi Suomen suurimmista nuorison kasvattajajärjestöistä.

OP on yksi Suomen Jääkiekkoliiton pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyön painopiste on lajin turvallisuuden kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Suomen Voimisteluliitto (Svoli)

Suomen Voimisteluliitto on Suomen suurin aikuisten liikuttaja. Liiton tavoitteena on edistää kaikenikäisten harrastajien ja kilpailijoiden voimistelua ja tarjota sitä kautta elämyksiä jokaiselle. Voimisteluliitto toteuttaa tätä tukemalla seurojen voimistelutyötä ja vapaaehtoistoimintaa.

OP Ryhmän ja Voimisteluliiton yhteistyön keskeisenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta liikunnan merkityksestä hyvinvoinnissa erityisesti nuorten keskuudessa.

Suomen Salibandyliitto

Salibandy on aikuisikäisten suosituin joukkuelaji Suomessa. Lajin suosio kasvaa ja asema vahvistuu edelleen, ja sen merkitys liikuntakulttuurin edelläkävijänä lisääntyy.

OP on yksi Salibandyliiton pääyhteistyökumppaneista. Yhteistyön painopiste on lajin turvallisuuden kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Yhteistyössä painotetaan myös liikunnan vaikutusta nuorten ja aikuisten hyvinvointiin ja terveyteen

Suomen Suunnistusliitto

Suunnistusta harrastaa Suomessa säännöllisesti noin 45 000 aikuista ja 15 000 lasta ja nuorta. OP Ryhmän ja Suomen Suunnistusliiton yhteistyön pohjalta on kehitetty suunnistusseurojen ja osuuspankkien kanssa alueellisia Hippo-suunnistuskouluja. Nuorten suunnistustoimintaa tukemalla OP on mukana mahdollistamassa nuorille terveitä ja positiivisia elämänkokemuksia

Suomen Golfliitto

Golf on arvostettu, elämänikäinen urheilu- ja liikuntamuoto, jolla on tunnustettuja terveysvaikutuksia. Se on kaikenikäisten yhteinen harrastus ja suosittu liikuntalaji. Golf on erityisesti peruskuntoa ylläpitävä laji, myös senioriväestön keskuudessa. Golfliiton jäsenenä on noin 140 000 pelaajaa.

OP Ryhmä on yksi Suomen Golfliiton yhteistyökumppaneista. Yhteistyö on osa OPn hyvinvointiteemaa.