Kulttuurikohteet

OP tukee kulttuuria

OP Ryhmä on pitkään tukenut suomalaista kulttuuria sponsoroimalla merkittäviä kotimaisia kulttuuritapahtumia ja –kohteita.

Helsingin Musiikkitalo

Musiikkitalo pyrkii esityksineen ja monipuolisine elämyksineen olemaan kulttuurin edelläkävijä, kehittämään pääkaupungin aktiivista ja modernia kaupunkikuvaa sekä kasvattamaan Helsingin vetovoimaa kotimaassa ja ulkomailla.

Kohtaamisia ja Luovia Taukoja

Musiikkitalon avainsana on kohtaaminen. Eri musiikinlajit, musiikkiin syventyvä yleisö,  ohikulkijat ja turistit kohtaavat toisensa konserttisaleissa, työpajoissa, seminaareissa ja muissa tapahtumissa. OP Ryhmä on Musiikkitalon pääyhteistyökumppanina mukana tarjoamassa Luovia Taukoja arjen ahertamisen lomassa. Musiikkitalo mahdollistaa kohtaamiset, ja OP tarjoaa niihin luovia sisältöjä ja ajattelemisen aiheita.

Luovan Tauon ja yhteistyön kulmakivenä ovat erityisesti yleisötyön projektit, kuten yhteislaulutilaisuudet ja lastenkonsertit. Lisäksi olemme tuottaneet yhdessä vuosittain räätälöityjä kokonaisuuksia, esimerkiksi lied - konserttisarjan ja viihdekonsertteja. OP Ryhmän Taidesäätiön taidekokoelmasta kootut taidenäyttelyt ovat yksi yhteistyön muodoista.

Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi maailman johtavista oopperafestivaaleista. Vuosittain yli 60 000 katsojaa eri puolilta Suomea ja maailmaa saapuu seuraamaan Olavinlinnan spektaakkelimaisia esityksiä sekä nauttimaan Oopperajuhlien tunnelmasta.

OP Ryhmä on ollut Savonlinnan Oopperajuhlien pääyhteistyökumppanina pitkään. Yhteistyö on ollut valtakunnallista ja palvellut laajasti eri puolilta Suomea olevien paikallisten osuuspankkien asiakastyötä. Yhteistyö on näkynyt osuuspankkien omistajajäsenille esimerkiksi asiakasetuina. OP mahdollistaa Oopperajuhlien aikaiset Oopperapäivän avaukset Savonlinnan keskustassa.

Uutena yhteistyömuotona OP on mukana Savonlinnan Oopperajuhlien käynnistämässä kulttuurin ja liiketoiminnan yhteenliittymässä,  Inspired in Finland –ohjelmassa. Inspired in Finland on nelivuotinen yhteistyöohjelma, jossa luovuus ja liike-elämä kohtaavat paremman työelämän puolesta. Ensimmäisenä vuonna Inspired in Finland -ohjelma aktivoi nuoria pohtimaan digitaalisuutta uuden liike-elämän mahdollistajana. Ohjelma huipentuu Suomen satavuotisjuhlavuoteen.

Kuhmon Kamarimusiikki

Vuonna 1970 perustettu Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja suurin kamarimusiikkijuhla. Tällä legendaarisilla festivaalilla kuullaan vuosittain tuttujen kamarimusiikkiklassikkojen lisäksi myös harvinaisuuksia ja uusia kantaesityksiä.

Kuhmon Kamarimusiikin aikana kuullaan myös mm. runoutta Elävien runoilijoiden klubin sekä päästään nauttimaan yhdessä lasten kanssa luonto- ja kulttuuriohjelmista Hilpeän heinäkuun tilaisuuksissa.

Luovia Taukoja luonnon keskellä

OP Ryhmä tarjoaa Kuhmon Kamarimusiikin yleisölle lepoa arjesta ja lumoavia Luovia Taukoja luonnon keskellä. Yhteistyöhön sisältyy mm. OP Ryhmän oma nimikkopäivä. Nimikkopäivän aikana OP Ryhmän Taidesäätiön arvosoittimet ovat laajasti esillä.