Ystävyys on värikästä

Osuuspankkien lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu

Vuosittain järjestettävä osuuspankkien lasten ja nuorten kuvataidekilpailu tämän vuoden kansalliset voittajat ovat selvinneet. Kansainvälisen kilpailun finaali järjestetään kesäkuussa Helsingissä.

Kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 20 000 suomalaislasta 650:stä eri koulusta. Kilpailun järjestävät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut. Vuoden kilpailuteemana oli ”Ystävyys on värikästä!”.  Eri sarjojen kilpailutehtävien alateemoja olivat "Ystävyys on seikkailu", "Yhdessäolon voima" ja "Ystävyys ilman rajoja".

- Kilpailu on innostanut pohtimaan ystävyyttä seikkailuna ilman rajoja. Kilpailutöissä kuvataan ystävyyden voimaa koskettavasti myös vaikeuksien ja kriisien keskellä. Tuomaristo oli vaikuttunut kilpailutöiden ilmaisullisesta rikkaudesta ja niistä välittyneistä yhdessäolon tarinoista. Tekijät ovat käyttäneet erilaisia kuvan tekemisen tekniikoita ilahduttavan monipuolisesti, kekseliäästi ja taidokkaasti. Kilpailutöissä puhutteli niistä välittyvä yhdessäolon riemu, yhdessä tekemisen rikkaus ja tosiystävyyden merkitys. Kilpailutyöt kertovatkin nuorten kuvantekijöiden kulttuurisesta moninaisuudesta sen kaikissa väreissä! - sanoo kilpailun tuomariston jäsen opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta.

Valtakunnallisen kilpailun sarjojen voittajat jatkavat vielä kansainväliseen kuvataidekilpailun loppukilpailuun, jonka isäntämaana Suomi tänä vuonna toimii. Finaali järjestetään kesäkuussa Helsingissä.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään jo 47. kerran ja Suomessa 41. kerran. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 900 000 piirtäjää. 

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu. Kansainvälisellä tasolla kilpailu järjestetään jo 47. kerran ja Suomessa 41. kerran. Tänä vuonna Suomi toimii myös kansainvälisen päätöstilaisuuden isäntämaana ja finaali järjestetään kesäkuussa Helsingissä.

Suomessa kilpailun järjestävät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut. Kilpailusarjoja on 6-18 -vuotiaille. Eri sarjojen kilpailutehtävien alateemoja ovat "Ystävyys on seikkailu", "Yhdessäolon voima" ja "Ystävyys ilman rajoja".