Muista ottaa matkavakuutus ennen matkaa.

Matkavakuutus

Turvaa matkustajalle ja matkatavaroille

Vakuutettu matka, huoleton loma

Matkavakuutuksemme korvaa lääkärikulujen lisäksi myös esimerkiksi ambulanssilennon ja matkan peruuntumisen.

Matkahätäpalvelu aina turvanasi

Saat sairauden tai tapaturman yllättäessä apua yhdestä numerosta kaikilla ulkomaanmatkoillasi, 24 tuntia vuorokaudessa.

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Matkavakuutus sinulle ja perheellesi

Matkalla arki jää kauas taa ja lomasta on lupa nauttia. Jos jotain sattuu, on Eurooppalaisen matkavakuutus apunasi. Matkustajavakuutus korvaa esimerkiksi matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja ilman ylärajaa tai omavastuuta sekä matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Matkustajan terveydentilan niin vaatiessa korvaamme myös ambulanssilennon Suomeen.

Säännöllisesti matkustavassa perheessä jokainen perheenjäsen, myös lapsi, tarvitsee oman jatkuvan matkavakuutuksen. Aikuisen matkavakuutus kattaa mukana matkustavan alle 15-vuotiaan lapsen tai lapsenlapsen vain, kun kyse on määräaikaisesta eli vain yhtä matkaa varten otetusta matkavakuutuksesta.

Ambulanssilento Thaimaasta voi maksaa jopa 150 000 euroa.
Matkavakuutus korvaa, jos sairastut matkalla.

Jatkuva matkavakuutus vai määräaikainen matkavakuutus

Jos matkustat useamman kerran vuodessa, tulee aina voimassaoleva jatkuva matkavakuutus usein erillisiä vakuutuksia edullisemmaksi. Verkosta voit ostaa kaikki enintään 120 vuorokauden matkat kattavan jatkuvan matkavakuutuksen. Jos tarvitset vakuutuksen tätä pidemmälle matkalle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jatkuvan vakuutuksen voit muokata itsellesi sopivaksi, ja se on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti. Saat valita myös, kattaako matkavakuutuksesi ulkomaiden lisäksi myös kotimaan matkat.

Paras matkavakuutus on sellainen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Jos matkustat vain harvoin, on määräaikainen eli matkakohtainen matkavakuutus hyvä ja edullinen vaihtoehto.

Arvostan jatkuvan matkavakuutuksen helppoutta: ei tarvitse joka reissua varten erikseen ostaa vakuutusta ja täytellä siihen liittyviä lomakkeita. Jatkuva vakuutus sopii hyvin myös äkkilähtöihin - osa matkavalmisteluista on jo hoidettu, kun vakuutusasiat ovat valmiiksi kunnossa.

Kristiina Helsinki

Muista vakuuttaa myös matkatavarat ja riskialttiit urheilulajit

Matkavakuutukseen on hyvä liittää myös matkatavaravakuutus, joka tuo turvaa matkatavaroillesi kaikkialla maailmassa. Korvaamme esimerkiksi, jos matkalaukkusi myöhästyy, kamerasi rikkoontuu tai lompakkosi varastetaan. 

Matkatavaravakuutukseen kuuluvat aina myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkallasi ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Oikeusturvavakuutus taas auttaa riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä lakimiesavun kustannuksissa.

Matka on loistava tilaisuus kokea ja kokeilla uusia asioita. Matkavakuutus ei kuitenkaan automaattisesti kata esimerkiksi kilpaurheilua tai riskialttiita urheilulajeja, vaan siihen tarvitaan laajennus. Ota siis yhteyttä asiakaspalveluumme, jos aiot matkallasi harrastaa vaikkapa kamppailulajeja, laskuvarjohyppyä, laitesukellusta tai laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Mistä saan matkavakuutuskortin?

Jatkuvista matkustajavakuutuksista saat postitse kotiin matkavakuutuskortin. Mikäli kortti on kadonnut tai rikkoutunut, voit tilata uuden matkavakuutuskortin op.fi-palvelusta oman matkustajavakuutuksesi sivulta. Lähetämme sinulle uuden matkavakuutuskortin postitse kahden viikon kuluessa.

OP-mobiili on käytännöllinen myös matkoilla: löydät matkavakuutuskorttisi sähköisenä OP-mobiilista.

Määräaikaisissa matkustajavakuutuksissa vakuutuskirja käy todisteena voimassa olevasta matkustajavakuutuksesta.

Miten saan matkavakuutustodistuksen viisumia varten?

Matkavakuutustodistukseen ei tarvita viisumia varten vakuutusyhtiön leimaa eikä allekirjoitusta, joten voit tulostaa todistuksen heti vakuutusten verkkopalvelusta sivulta: Vakuutukset - Matkustajavakuutus - Tilaa matkavakuutustodistus viisumia varten. Vaihtoehtoisesti voit tilata sen postitettavaksi maksutta kotiosoitteeseesi.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 150 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen. Osuuspankit toimivat Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen asiamiehenä.