Omistaja-asiakas op.fi

Omistaja-asiakas

Osuuspankin omistaja-asiakkaana teet hyvää, itsellesi ja muille.

Omistaja-asiakasedut

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OPn parhaat edut ja alennukset.

OP-bonukset

Sinulle kertyy OP-bonuksia, joista voit hyötyä jopa satojen eurojen arvosta vuodessa.

Omistaja-asiakasyhteisö

Omistaja-asiakasyhteisössä vaikutat pankkisi toimintaan osallistumalla ajankohtaisiin tehtäviin ja kyselyihin.

Omistaja-asiakkaana saat OPn parhaat edut ja alennukset

Olemme asiakkaidemme omistama yritys ja tehtävämme on tuottaa hyötyä omistaja-asiakkaillemme. Siksi omistaja-asiakkaana saat OPn parhaat edut ja alennukset.

Hyödyt myös rahanarvoisista OP-bonuksista. Niitä kertyy asioinnistasi ja niillä kuitataan esimerkiksi pankkipalvelu- tai vakuutusmaksujasi, jotka voivat olla sinulle bonusten ansiosta maksuttomia.

Liityt omistaja-asiakkaaksi helposti op.fi-palvelussa OP verkkopalvelutunnuksillasi. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, varaathan ajan konttoriin.

Varaa aika konttoriin
Omistaja-asiakkaan edut

Vaikuta omistaja-asiakasyhteisössä

Onko sinulla ajatuksia ja ideoita osuuspankkisi toiminnan kehittämiseksi? Omistaja-asiakasyhteisö on uudenlainen vaikuttamiskanava, jossa pääset osallistumaan oman pankkisi toimintaan vaivattomasti osuuskunnan jäsenenä. 

Yhteisössä vastaat kyselyihin, keskustelet ja annat kehitysideoita tai vaikkapa ehdotat pankille hyväntekeväisyyskohteita. Osallistuminen on helppoa ja yhteisöön pääsee rekisteröitymällä sen jäseneksi verkossa. Jatkossa pankkisi kutsuu sinut mukaan vaikuttamaan muutaman kerran vuodessa.

 

Omistaja-asiakkaana olet osa osuustoiminnallista pankkia

Omistaja-asiakkaana omistat osan suomalaisesta osuuspankista, jonka juuret ovat osuustoiminnassa. Sen lisäksi, että hyödyt oman pankkisi menestyksestä, saat omistajuuden myötä mahdollisuuden vaikuttaa oman pankkisi toimintaan. 

Osuuspankki luo ympärilleen kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Paikallisena toimijana se edistää toimialueensa elinkeinoelämän elinvoimaisuutta esimerkiksi yrityksiä rahoittamalla. Tärkeää on myös yhteisön hyvinvointi: pankit tukevat eri tavoin lasten ja nuorten liikkumista ja taloustaitojen oppimista sekä monimuotoista paikallista yhdistystoimintaa. Omalla osallasi olet mukana tekemässä hyviä tekoja, itsellesi ja muille.

OPn asiakkaana voit liittyä osuuspankin omistaja-asiakkaaksi verkossa, OP 0100 0500 puhelinpalvelussa tai osuuspankin konttorissa. Mikäli et vielä ole OPn asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi konttorissa.

Jäsenosuusmaksu

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, muita maksuja ei ole. Useimmissa pankeissa jäsenosuusmaksu on suuruudeltaan 100 euroa. Löydät jäsenosuusmaksun määrän omistaja-asiakashakemukselta ja omasta osuuspankistasi.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi. 

Kuka voi liittyä omistaja-asiakkaaksi?

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia. Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on milloin tahansa oikeus erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jona osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. 

Omistaja-asiakas erotetaan

Omistaja-asiakas voidaan myös erottaa osuuspankin jäsenyydestä. Erottamisperusteet on määritelty pankin säännöissä. Erottamisperuste voi olla esimerkiksi se, jos omistaja-asiakas ei ole täyttänyt sitoumuksiaan osuuspankille tai on aiheuttanut osuuspankille huomattavaa vahinkoa.

Omistaja-asiakkaan erottamisesta päättää osuuspankin hallitus. Erottaminen tulee voimaan kuukauden kuluttua siitä, kun erottamispäätöstä koskeva kirje on lähetetty. Erotettu omistaja-asiakas menettää omistaja-asiakkaan oikeudet välittömästi.

Omistaja-asiakkaan kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.

Osuuspankin omistaja-asiakkuus on arvokas ja erilainen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Se sopii lahjaksi ikään katsomatta esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi, opinnoista valmistuvalle tai rippilahjaksi.