Isä ja poika kotipihalla kesällä

Omistaja-asiakas

Omistaja-asiakkaana teet hyvää. Itsellesi ja muille – jopa huomaamattasi.

  • OP on omamme. Omistaja-asiakkaana omistat osan osuustoiminnallista OPta.
  • Saat parhaat edut. Omistaja-asiakkaana saat etuja ja alennuksia pankkipalveluista sekä vakuutuksista.
  • Hyödyt OP-bonuksista. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia - jopa satojen eurojen arvosta vuosittain.

OP on meidän kaikkien yhteinen, sillä jokaisen omistaja-asiakkaan osuus OPta on kooltaan ja merkitykseltään yhtä suuri. OPn perustehtävä on luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia ympärilleen - omistaja-asiakkaitaan varten ja yhdessä heidän kanssaan.

Parhaat edut ja alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista

Asiakkaidensa omistamana OPn tehtävä on tuottaa hyötyä omistaja-asiakkailleen. Siksi juuri omistaja-asiakas saa parhaat edut ja alennukset.

Kun omistat osan suomalaisesta, paikallisesta osuuspankista, vaikutat omistaja-asiakkaana oman pankkisi toimintaan.

Omistaja-asiakas hyötyy useista eduista ja alennuksista Omistaja-asiakas hyötyy useista eduista ja alennuksista

OP-bonukset

Asioinnistasi kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, joita käytetään muun muassa pankkipalveluihin ja vakuutusmaksuihin. Voit hyötyä OP-bonuksista jopa satojen eurojen arvosta vuodessa. OP-bonusten ansiosta päivittäis- tai vakuutusasiointisi voi olla sinulle maksutonta. Mitä enemmän sinulla on asiointia OPssa, sitä enemmän bonuksia sinulle kertyy. Bonusten kertymiselle ei ole ylärajaa.

Voit liittyä omistaja-asiakkaaksi verkossa, OP 0100 0500 puhelinpalvelussamme tai lähimmässä osuuspankin konttorissa.

Liittymisen yhteydessä maksat jäsenosuusmaksun, joka on kertasijoitus – muita maksuja ei ole. Jäsenosuusmaksun suuruus vaihtelee osuuspankeittain, mutta useimmin se on 100 euroa. Oman pankkisi jäsenosuusmaksun näet pankkisi hinnastosta sekä omistaja-asiakas-hakemukselta.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi.

Siirry omistaja-asiakas -hakemukseen

Omistaja-asiakkaan oikeudet

Omistaja-asiakkaana olet oikeutettu kulloinkin voimassa oleviin omistaja-asiakkaan etuihin, kuten rahanarvoisiin OP-bonuksiin ja alennuksiin vakuutuksista. Omistaja-asiakkaana sinulla on oikeus osallistua osuuspankkisi osuuskunnan kokoukseen tai edustajiston vaaleihin.

Kuka voi liittyä?

Osuuspankin omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Myös lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia.
Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas-kortti

Omistaja-asiakas-kortti löytyy digitaalisena OP-mobiilista ja Pivosta. Näet kummastakin sovelluksesta myös OP-bonuksesi ja vakuutusmaksuista saamasi alennukset. Tieto siitä, että olet omistaja-asiakas, painetaan myös maksukorttiisi. Jos sinulla ei ole maksukorttia, saat osuuspankistasi pahvisen omistaja-asiakas-kortin.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on oikeus milloin tahansa erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jolloin osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi.

Omistaja-asiakas voidaan myös erottaa

Omistaja-asiakas voidaan myös erottaa osuuspankin jäsenyydestä. Erottamisperusteet on määritelty pankin säännöissä. Erottamisperuste voi olla esimerkiksi se, jos omistaja-asiakas ei ole täyttänyt sitoumuksiaan osuuspankille tai on aiheuttanut osuuspankille huomattavaa vahinkoa.

Omistaja-asiakkaan erottamisesta päättää osuuspankin hallitus. Erottaminen tulee voimaan kuukauden kuluttua siitä, kun erottamispäätöstä koskeva kirje on lähetetty. Erotettu omistaja-asiakas menettää omistaja-asiakkaan oikeudet välittömästi.

Kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.

Omistaja-asiakkuuden myöntää Osuuspankki.