Nainen ja mies käyvät läpi erilaisia parketin sävyjä.

Joustoluotto

Toteuta unelmiesi loma – vaikka joka vuosi.

Joustoluotto sopii hyvin niin haaveittesi toteuttamiseen kuin ratkaisuksi taloutesi tasapainottamiseen.

 •     Voit saada Joustoluottoa 1 000-8 500 euroa.
 •     Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia, kuten omistusasuntoa.
 •     Voit täyttää hakemuksen kätevästi verkossa. Saat rahat tilillesi ilman konttorissa käyntiä sinulle sopivana ajankohtana.
 •     Maksettuasi luottoa takaisin voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi täyttämättä uutta luottohakemusta.

Joustoluotto kerryttää OP-bonuksia. Lue lisää "Hyödy eduista" -osiosta!

Joustoa muuttoon ja remonttiin

Muutto edessä? Remonttikin? Joustoluotto on monipuolinen kulutusluotto, joka auttaa pienissä ja isoissa muuttoon ja remonttiin liittyvissä kuluissa oli kyse sitten muuttolaatikoista tai laajasta keittiöremontista. Kun rahoitus on kunnossa, on stressin aiheuttajia yksi vähemmän.

Hae kätevää Joustoluottoa hankintaan kuin hankintaan ilman vakuuksia. Jos et ole vielä asiakkaamme tai sinulla ei ole OPn verkkopalvelutunnuksia, suosittelemme varaamaan ajan lähimpään konttoriin.

Joustoluoton turvin sinulla on rahoitus valmiina juuri sillä hetkellä, kun sitä tarvitset. Kätevää, eikö vain?
Johanna Ilonen‚ tuoteasiantuntija, OP
Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, lainan käyttöön ottaminen

Täytä hakemus OP-verkkopalvelussa, soita OP 0100 0500 puhelinpalveluun tai käy osuuspankin konttorissa. Saat päätöksen luottohakemukseesi heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksytty päätös on voimassa kolme kuukautta ilman erillisiä kuluja. Tarjouksen hyväksyttyäsi luotto on heti käytettävissäsi OP-verkkopalvelussa. Ensimmäisen noston tulee olla vähintään 1 000 euroa, minkä jälkeen voit nostaa luotoltasi myös pienempiä summia.

Sinulle voidaan myöntää Joustoluotto, mikäli olet Osuuspankin tai Helsingin OP Pankin pitkäaikainen pääasiallinen asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä asuinpaikka Suomessa. Luoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP-Korttiyhtiö Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP-Korttiyhtiö Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos.

Joustoluotto on vakuudeton luotto, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajaa.

Joustoluotto_infografiikka_FI.svg Joustoluotto_infografiikka_FI.svg
Lainan maksaminen Kuukausierä, eräpäivä

Luottoa lyhennetään sovitun suuruisen erän verran kuukausittain, kuitenkin vähintään 2,5 % luottorajasta ja minimissään 50 euroa. Eräpäivä voi olla kuun 1., 8., 16. tai 24. päivä.

Maksettuasi luottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi OP-verkkopalvelussa.

Lainan kustannukset Nostoprovisio, vuosimaksu, korko, kokonaiskustannus
Luoton nostamisesta veloitetaan 3 %:n provisio noston määrästä, kuitenkin vähintään 3 euroa ja enintään 170 euroa. Joustoluoton vuosimaksu on 50 euroa ja laskutuspalkkio* 4 euroa kuukaudessa (e-lasku), kun luotto on käytössä. Korko on 3 kk:n euribor + 6,5 prosenttiyksikköä (6,17% 1/18).

Todellinen vuosikorko 3 000 euron Joustoluotolle on 17,6 % (1/18). Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 3 516 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luottoaika on kaksi vuotta ja luotto maksetaan takaisin 24:na yhtä suurena eränä kuukauden välein. Luoton myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.

*Paperilaskun sekä suoramaksun hinta on 5 euroa kuukaudessa.
Maksuvapaa ja muut muutokset Ylimääräinen lyhennys

Saat luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. Muutos tulee voimaan seuraavan kuukauden laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi muuttaa.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -välilehdeltä. Siirry tämän jälkeen Maksaminen-välilehden kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana. 

Tutustu Joustoluottoa koskeviin ehtoihin.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilin, OP-verkkopalvelun sekä OP-Visa-kortin 45 % edullisemmin. Hinta on omistaja-asiakkaalle 2,95 €/kk (normaalisti 5,45 €/kk). Kun olet alle 26-vuotias, saat päivittäiset pankkipalvelut maksutta.
 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.
 • Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.
Luoton myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.