Mies hoitaa raha-asioita OP-mobiililla tabletilla.

OP-mobilen

Ett enkelt och tryggt sätt att sköta de viktigaste bank- och försäkringsärendena var du än är.

Med OP-mobilen har du nätbanken och dina försäkringsuppgifter till hands överallt. Med OPs mobilapplikation använder du nätbankens tjänster tryggt och bekvämt antingen med din smarttelefon eller datorplatta.

  • Du kan sköta dina dagliga bankärenden tryggt oberoende av tid och plats.
  • Du kan kontrollera saldot för ditt konto och girera pengar mellan dina konton utan nyckeltalslista.
  • Dina viktiga försäkringsuppgifter och Skadehjälpen finns alltid till hands.
  • Med OP-mobilen kan du också handla med aktier och bekvämt omvandla valuta till euro.

Med OP-mobilen kan du dessutom granska dina låneuppgifter, följa upp insamlad OP-bonus, ändra säkerhetsgränserna för dina Debit- och Credit-kort nästan i realtid, beställa en ny nyckeltalslista och kontakta vår kundtjänst.

OP-mobilen är avgiftsfri och det är tryggt att använda OP-mobilen i alla smartapparater med dina egen nättjänstkoder. Håll appen uppdaterad så drar du nytta av alla funktioner. Du kan använda appen på svenska, finska och engelska.

I OP-mobilen kan du sköta ärenden utan nyckeltalslista genom att aktivera Mobilnyckeln. Dessutom kan du granska dina låneuppgifter, följa upp insamlad OP-bonus, ändra säkerhetsgränserna för dina Debit- och Credit-kort nästan i realtid, beställa en ny nyckeltalslista, överföra pengar i realtid med telefonnummer mellan konton i olika banker och kontakta vår kundtjänst.

Siirto-betalningar i OP-mobilen – betala med enbart telefonnummer

Nu erbjuder OP-mobilen ett nytt sätt att betala: du kan använda telefonnummer för att överföra pengar i realtid mellan konton i olika banker. Dela lunchkostnaderna med en kompis, betala inköp på lopptorget, skaffa en gemensam gåva till någon som fyller år eller överför pengar till en familjemedlem enkelt utan nyckeltal. Tjänsten är avgiftsfri för våra kunder, och du kan lätt och snabbt börja använda den.

Varför Siirto?

  • Vid en Siirto-betalning överförs pengar i realtid mellan olika banker. Du kan både sända och ta emot pengar och be om att få pengar.
  • Du behöver inte mottagarens kontonummer för att kunna sända en betalning, utan betalningen når mottagaren på basis av telefonnumret.
  • Du kan göra Siirto-betalningar utan nyckeltalslista.

Hur kan jag göra Siirto-betalningar?

Du kan göra en Siirto-betalning i OP-mobilen via knappen “Ny betalning” i menyn Dagliga penningaffärer.

Siirto tjänsten erbjuds av Automatia, OP-mobilen produceras av OP-Prosessipalvelut Oy.

För användningen av OP-mobilen behöver du:
en smartapparat (en smarttelefon eller datorplatta med iOS-, Android- eller Windows-operativsystem) och internetförbindelse.
tillgång till en appbutik där du kan ladda ner OP-mobilen.
OPs nättjänstavtal och nättjänstkoder.

Ladda ner OP-mobilen i din appbutik. Det kostar inget att ladda ner OP-mobilen.

App Store
Microsoft Store
Google Play

När du har laddat ner appen på din apparat loggar du in med OPs nättjänstkoder och matar in ditt nyckeltal. OP-mobilen är klar att användas!

Ifall du använder OP-mobilen med en apparat som stöder fingeravtrycksidentifikation, kan du använda den här funktionen också för att logga in i OP-mobilen. Samtidigt kan du aktivera Mobilnyckeln. Efter det behöver du inte längre nyckeltalslista för att godkänna transaktioner i OP-mobilen.

Dina försäkringar syns i OP-mobilen. Du hittar också en förteckning över alla skador med datum och annan information. Om du råkar ut för en skada berättar Skadehjälpen vad du ska göra. Via OP-mobilen kan du också anmäla en skada genast då den inträffat.

Via menyn Sparande och placering hittar du alla dina innehav och kan läsa placeringsnyheter och den avgiftsfria aktieanalysen. Du kan följa upp fonder, räntor, index och aktier på Helsingfors, Stockholms, Köpenhamns börser och den nordiska First North-börsen. Du kan handla med aktier i OP-mobilen på börserna i Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn.